στην υγειά του εβριμπαντι

Βράδυ δευτέρας. Καθισμένος στον καναπέ κάνοντας ζάπινγκ στην τηλεόραση. Τα βλέφαρά μου είχαν άλλη άποψη και άρχισαν να κλείνουν.

Σε κάποια φάση τα φώτα άνοιξαν. Εμφανίστηκε ένας τύπος με μια φούστα  που ερμήνευε κάποιο από τα τραγούδια του. Μόλις τελείωσε ήρθε η ώρα που όλοι περίμεναν, ξεκίνησε η παρουσίαση των έξι. Όλοι τους κάτι μου θύμιζαν, ο ένας ήταν ο χοντρός τύπος από το family guy, ο δεύτερος ήταν ο λευκός ομπάμα, μετά ήταν  η Lisa Simpson, ο Τεν Τεν, το κακό παιδί από το family guy και τέλος ο Σνούπυ. Όλοι τους φορούσαν μαγιό και μετά από παρότρυνση του τραγουδιστή κλείστηκαν σε ένα χώρο 5m X 5m. Από εκεί μέσα δε μπορούσαν να δουν τι γινόταν έξω, αλλά όλοι οι υπόλοιποι τους βλέπαμε κανονικά μέσα από κάμερες. Κάτω από αυτό τον κλειστό χώρο βρισκόταν μια πισίνα με παγωμένο νερό. Ο τραγουδιστής έδωσε το έναυσμα για κάτι περίεργο, πολιτικό διάλογο τον ονόμασε, και οι περίεργοι τύποι μέσα στο κουτί ξεκίνησαν να μιλάνε όλοι μαζί απευθυνόμενος ο ένας στον άλλο. Μετά από τρεις ώρες τα φώτα έσβησαν. Όλα εκτός από ένα, που αποκάλυπτε πίσω από ένα λευκό παραβάν τις σκιές έξι ανθρώπων. ΕΚΕΙΝΟΙ ακούστηκε να λένε κάποιοι από το κοινό. Ήταν οι «Μεγάλοι των 8» όπως ήταν περισσότερο γνωστοί. Εκείνοι ξεκίνησαν τις ερωτήσεις στους έξι κλεισμένους που όταν απαντούσαν το έκαναν φοβισμένοι. Ταυτόχρονα το κοινό ψήφιζε αυτόν που ήθελε να αποχωρίσει. Στο τέλος κάθε κύκλου ερωτήσεων ένας από όσους ήταν κλεισμένοι στο κουτί, αυτός που συγκέντρωνε τους περισσότερους αρνητικούς ψήφους αποχωρούσε με έναν θεαματικό τρόπο πριν η διαδικασία με τις ερωτήσεις των σκιών συνεχιστεί. Ένας από το κοινό που επιλεγόταν με κλήρωση πατούσε το κόκκινο κουμπί και ο τύπος στο δωμάτιο έπεφτε στην πισίνα με το παγωμένο νερό μέσα σε πλήθος χειροκροτημάτων.

Τα βλέφαρά μου άνοιξαν. Μόλις ξεκίναγε η εκπομπή του Πρετεντέρη. Έκλεισα την τηλεόραση και βγήκα να πάρω καθαρό αέρα. Δε θα κάτσω να ξαναδώ ντιμπέιτ..

Advertisements

2 responses to “στην υγειά του εβριμπαντι

  1. είδες τι εφιάλτες βλέπεις όταν πέφτεις για ύπνο από τις 8…

    η τρέμη εκπέμπει στη συχνότητα REM!

  2. sbouboux

    φαντάσου να ήταν και ο “μπουμπούκος” στο πάνελ τι θα έβλεπα….. 😀

    επίσης όπως μπορεί να έχετε καταλάβει, το παραπάνω είναι αφιερωμένο σε μια ψυχή που πλέον δε θα είναι μαζί μας, μετά τις εκλογές.. μισελ γουι ωλρεντι μισσ γιου..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s