παλιά περίθεια

time travel

“Μια παρέα νέων αναζητώντας νέα μέρη και περιπέτειες βρίσκεται σε ένα παμπάλαιο χωριό. Εκεί θα συναντήσουν έναν ηλικιωμένο, τον τελευταίο κάτοικο του χωριού με τον οποίο θα περάσουν όλο το απόγευμα μιλώντας για την ιστορία του τόπου, και τα περασμένα μεγαλεία τότε που το μέρος έσφυζε απο ζωή.”

“Η νύχτα που πέφτει βρίσκει την παρέα στο δρόμο του γυρισμού. Όμως η καταρρακτώδης βροχή που ξέσπασε πριν λίγο, δεν τους επιτρέπει να πάνε και πολυ μακριά. Ο μοναδικός δρόμος που συνδέει το χωριό με τον υπόλοιπο κόσμο έχει κλείσει από μια κατολίσθηση. Μη έχοντας τι άλλο να κάνουν, επιστρέφουν στο χωριό για να ρωτήσουν τον γέροντα για τυχόν ύπαρξη τηλεφώνου. Όμως ο τύπος που πέρασαν μαζί του ολόκληρο το απόγευμα δεν ήταν πουθενά. Ταυτόχρονα κάποιος βρίσκει μέσα σε ένα σπίτι, το ημερολόγιο του τελευταίου φύλακα που άφησαν οι κάτοικοι πριν εγκαταλείψουν το χωριό με τελευταία ημερομηνία καταχώρησης 100 χρόνια πριν, την ίδια μέρα που αυτοί επισκέφτηκαν το μέρος..”

time travel

“Ενώ προσπαθούν να περάσουν τη νύχτα σε ένα από τα εγκαταλελειμμένα σπίτια πολλά περίεργα γεγονότα θα τους οδηγήσουν στο σπίτι στο λόφο..” (η συνέχεια επί της οθόνης!)

Είχα ακούσει για ένα χωριό που είχε εγκαταληφθεί χρόνια πριν κάπου στα βόρεια της Κέρκυρας. Τα τελευταία χρόνια αρκετά από τα σπίτια αναπαλαιώνονται, μάλιστα υπάρχουν και 2-3 ταβέρνες εκεί πάνω με άγγλους επισκέπτες (κατά αποκλειστικότητα από ότι παρατήρησα!!). Η αλήθεια είναι πως δεν είναι και τόσο εντυπωσιακό, ίσως το μόνο που αξίζει είναι η διαφορετικότητα του περιβάλλοντος σε σχέση με το υπόλοιπο νησί, που σε κάνει να νομίζεις ότι είσαι κάπου αλλού, αλλά όχι στην Κέρκυρα. Απλά νομίζω πως εκεί πάνω θα γυριζόταν ένα φοβερό θρίλερ για αυτό και η κάπως περίεργη εισαγωγή (όχι καλά είμαι ακόμα, τουλάχιστον έτσι νομίζω 😛 )!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s