κορφιάτικο αντάρτικο

Μεταξύ φρεντουτσίνο και φρουτοτσίνο, σχεδιάζεται το αντάρτικο
στην Κέρκυρα!

 

Στην αρχή το πήρα για αστείο. Αλλά πράγματι υπάρχει στην αγγλική εφημερίδα guardian και σε ένα site στο ίνερνετ άρθρο περί διεκδίκησης αυτονομίας.

Αναρωτιόμουν όμως ρε γαμώτο χάθηκε ο κόσμος να ξεκινούσαμε το αντάρτικο το καλοκαίρι; Τώρα που χειμωνιάζει, ποιος ανεβαίνει στον Παντοκράτωρα με τις βροχές, το κρύο και το καλάσνικοφ στο χέρι; Ενώ το καλοκαίρι άνετα και ωραία θα καταλαμβάναμε την περιοχή της Γλυφάδας θα δημιουργούσαμε προγεφύρωμα στον Πέλεκα και με ένα σάλτο στην πόλη θα ανατρέπαμε τις κατοχικές δυνάμεις της κυβέρνησης των Αθηνών! Πάντως εγώ τρελαίνομαι να δω Γκερέκου ως άλλη Μπουμπουλίνα στον πρωθυπουργικό θώκο της νεοσύστατης Κορφιάτικης Δημοκρατίας, τον γλόμπο του Δένδια να της κάνει αντιπολίτευση και τον Γεωργιάδη να καλεί σε μετατροπή του νησιού σε φορολογικό παράδεισο. Ο σύντροφος Κουλούρης να καταγγέλλει το κερκυραϊκό κράτος για ασυδοσία και εγκατάλειψη ζητώντας απόσχιση του νότου. Και τα τζάκια του νησιού να κινούν τα νήματα υπογείως!

Και μετά την ανεξαρτητοποίηση αφού καταπνίξουμε την επανάσταση που θα γίνει στη Λευκίμμη (για απόσχιση από την Κέρκυρα…) και με ορμητήριο τους Αντίπαξους να απελευθερώσουμε τους Λευκαδιώτες και Κεφαλλονίτες αδερφούς. Αφού εδραιώσουμε την κυριαρχία εκεί, θα πάμε και προς Ζάκυνθο μεριά (επιχείρηση που θα γίνει γνωστή και ως Lagana Day), ενώ αμέσως μετά και με ορμητήριο τους Οθωνούς θα αποβιβαστούμε στην Καλάβρια (Ακόμα και στη Ρώμη, τρέμε Μπερλουσκόνι)!

Είναι γνωστό ότι στην Κέρκυρα μια μούρλια υπάρχει. Αλλά δεν ήξερα ότι έχει χτυπήσει τόσο πολύ τον εγκέφαλο ορισμένων. Βέβαια αυτοί οι τύποι που αναφέρονται στα άρθρα (που είναι και ψιλοάγνωστοι), φαντάζομαι θα έχουν και προσωπικές φιλοδοξίες (Νομαρχία, Δήμος, διαφήμιση κάποιων επιχειρήσεων). Σίγουρα όμως οφείλουν να το προσέξουν, γιατί στην Κέρκυρα έχει και τρελοκομείο κοντά στο κέντρο (δε θέλει και πολύ να βρεθείς από μέσα!).

Αυτό που με προβληματίζει εμένα είναι το πώς μια εφημερίδα που θεωρούσα σοβαρή, όπως η guardian, έδωσε χώρο για δημοσίευση σε κάτι τέτοιο, κάποιων απίθανων…

 

 

Υ.Γ.: Δε θα μπορούσε να ξεφύγει η Κέρκυρα από τη νοοτροπία του ένδοξου παρελθόντος. Και έτσι εμφανίζονται κάποιοι απίθανοι να εκμεταλλευτούν δυσαρεστημένα στρώματα της κοινωνίας του νησιού. Ναι υπάρχουν πολλά προβλήματα στην περιοχή χωρίς κανένα να λύνεται για πολλά χρόνια. Όμως για όλα αυτά φταίει το κράτος των Αθηνών; Μήπως όσοι είναι από την Κέρκυρα πρέπει να αναλογιστούν και το τι έκαναν οι ίδιοι για το νησί τους; Δε φταίνε για τα προβλήματα πάντα οι άλλοι και σίγουρο δε φταίει η Αθήνα για τις κεφαλές που βγάζουν στο νησί, οι Κερκυραίοι.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s