Ο Αμπού από την Ουαγκαντουγκού..

money money

Το τι λεφτά που μπορεί να κερδίσει κανείς διατηρώντας απλώς ένα mail, στο yahoo ή οπουδήποτε αλλού, δε λέγεται. Αφού όπως τα υπολογίζω, προσωπικά, τον έχω φάει ήδη τον Αμπράμοβιτς! Το τι λοταρίες που ούτε καν ήξερα πότε έλαβα μέρος, πόσες μεταφορές χρημάτων έχω διευκολύνει από τράπεζες της Νιγηρίας δε λέγεται!

Τελευταία έλαβα ένα email από τον παλιό μου φίλο τον Αμπού. Γύρισε πίσω στη χώρα του, την Μπουργκίνα Φάσο και δουλεύει πλέον σε μια τράπεζα στην Ουαγκαντουγκού. Ως γνωστόν οι αφρικανοί είναι πολύ λεφτάδες (!) με λογαριασμούς σε τράπεζες που έχουν το λιγότερο 6 μηδενικά. Μου διηγείται λοιπόν, μια πραγματικά “τραγική” ιστορία. Μια οικογένεια ενώ ταξίδευε αεροπορικώς, κατέπεσε το αεροπλάνο και ξεκληρίστηκε. Σκοτώθηκαν οι γονείς και τα έξι τους παιδιά, οι παππούδες, οι θείοι, τα ξαδέρφια, δεν έμεινε τίποτα. Αυτοί λοιπόν διέθεταν έναν τυπικό για αφρικανική χώρα λογαριασμό, περίπου 19.000.000 δολάρια. Μετά το τραγικό τέλος της οικογένειας τα λεφτά έμειναν χωρίς δικαιούχο. Σήμερα, πέντε χρόνια μετά θα μεταφερθούν σε ένα θησαυροφυλάκιο ως αζήτητο κεφάλαιο. Μπορώ όμως εγώ σαν ξένος να τον βοηθήσω να μεταφέρει τα λεφτά αυτά σε τράπεζα του εξωτερικού. Φυσικά θα πάρω και τα ποσοστά μου, όπως και ο ίδιος, ενώ ένα σημαντικό ποσό θα πάει σε φιλανθρωπίες. Τι να κάνω και εγώ, να μη βοηθήσω τον παλιόφιλο τον Αμπού;

Πρέπει να έχω λάβει το λιγότερο καμιά πενηνταριά παρόμοια mail τα τελευταία 2-3 χρόνια (όπως και πάρα πολύ άλλοι). Συνήθως η ιστορία αφορά κάποια μικρή κοπέλα ή κάποιον νέο και είναι «τραγική». Μια κοπέλα που δε γνώρισε πατέρα γιατί σκοτώθηκε στον εμφύλιο, τα αδέρφια της τα πήραν οι αντάρτες για πολεμιστές και χάθηκαν σε κάποια ζούγκλα της κεντρικής Αφρικής, ενώ η μάνα της πέθανε στη φυλακή. Έμεινε μόνη με έναν τεράστιο λογαριασμό στην τράπεζα, δε μπορεί όμως να πάρει τα λεφτά γιατί δεν την αφήνουν. Και εδώ μπαίνεις εσύ που θα τη βοηθήσεις να μεταφέρει τα λεφτά στο εξωτερικό, με το αζημίωτο βέβαια. Στην πραγματικότητα όμως αν φας την πατάτα θα βρεθείς εσύ ο ευκολόπιστος να προσπαθείς να πείσεις την τράπεζα ότι εξαπατήθηκες.. Αναρωτιόμουν ποιος μπορεί να απαντήσει σε ένα τέτοιο μήνυμα και ακόμα χειρότερα να ακολουθήσει ότι του πουν. Το κακό είναι ότι υπάρχουν ιστορίες κυρίως από Αμερική όπου κάποιοι έκαναν ότι τους είπαν μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας και βρέθηκαν φυσικά να χρωστάνε λεφτά στην τράπεζα με την οποία θα γινόταν υποτίθεται αυτή η μεγάλη συνδιαλλαγή..

Advertisements

One response to “Ο Αμπού από την Ουαγκαντουγκού..

  1. http://news.bbc.co.uk/2/hi/business/3431637.stm

    http://news.bbc.co.uk/2/hi/uk_news/northern_ireland/3039851.stm

    Ω, την έχει πατήσει πολύ κόσμος…

    Δυστυχώς δεν ήξεραν το ρητό: there is no free lunch.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s