Ένα πρωινό του Ιούλη..

…λιγάκι διασκεδαστικό!

Η αλήθεια είναι ότι η γραμματεία της σχολής μου είναι από τα μέρη εκείνα που πάντα απέφευγα. Αλλά τι να κάνεις είναι ένα αναγκαίο κακό!

Υπήρχε μια εκκρεμότητα καθώς δεν είχα δει στη σχολή να έχουν βγάλει το βαθμό της διπλωματικής εργασίας. Ο τύπος που έχουμε εκεί στη γραμματεία λοιπόν, έψαχνε από εδώ, έψαχνε από εκεί, άνοιγε τα συρτάρια, σήκωνε φακέλους, τασάκια, πληκτρολόγια. Τίποτα. Αφού είχα αρχίσει να φοβάμαι μήπως υπήρχε κάνα άγνωστο αχαρτογράφητο ρήγμα ακριβώς κάτω από το γραφείο του και γλίστρησε μέσα το χαρτί με το βαθμό. Συνέχισε το ψάξιμο σε διπλανό γραφείο. Την ώρα που έλειπε αναγνωρίζω ένα αντίγραφο της εργασίας στη βιβλιοθήκη (θα ήτανε και κάνα μήνα αυτό εκεί!). Όταν με το καλό γύρισε, τον παρότρυνα να κοιτάξει στη βιβλιοθήκη δείχνοντάς του ακριβώς εκεί που είχα δει την εργασία (ε ήθελα να τη βρει μόνος του, μη μου πει ότι ψαχούλευα εκεί μέσα!). «Όχι, δεν είναι εκεί», ήταν η πληρωμένη απάντηση που πήρα. Καλά, λέω από μέσα μου, ας κάτσω στην καρέκλα να το απολαύσω! Συνέχισε με τηλέφωνα, την αναζήτηση του χαμένου βαθμού (δεν ξέρω αν πήρε και στη Νικολούλη) για να πάρει ως απάντηση ότι αυτοί που έπρεπε τον είχαν στείλει το βαθμό όταν φοράγαμε μπουφαν ακόμα, που λέει ο λόγος. Και δώστου πάλι ψάξιμο (φαντάζομαι εκείνη την ώρα θα σκεφτόταν – μπας και ήταν εκείνα τα χαρτιά που πέταξα όταν χύθηκε η φραπεδιά πάνω;), και πάλι από την αρχή τηλέφωνο. Επιφυλακτικά σηκώθηκε και πήγε να κοιτάξει στο μέρος που του είχα δείξει κάνα τέταρτο πιο πριν, για να με ρωτήσει ελάχιστα δευτερόλεπτα αργότερα «αυτή είναι;», δίνοντάς μου την εργασία. Βέβαια αυτός εκεί το βιολί του, συνέχισε να ψάχνει το βαθμό.

«Μα καλά ρε μπαγλαμά, δε βλέπεις ότι τον γράφει εδώ σε αυτή τη μοναδική παράγραφο που έχουν βάλει στην πρώτη σελίδα;», μου ήρθε να του πω, αλλά αρκέστηκα στο «Να, εδώ το λέει…».

Αρκετό καιρό τώρα, νομίζω ότι αυτό το παιδί χαραμίζεται εκεί μέσα. Οι δυνατότητές του θα άρμοζαν σε μια πιο πολύπλοκη θέση όπου θα μπορέσει επιτέλους να ξεδιπλώσει ολόκληρο το ταλέντο του…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s