Μικρές αγγελίες

Ζητούνται νέοι, πανεπιστημιακής μορφώσεως, ευδιάθετοι, ευχάριστοι, άνετοι στις διαπροσωπικές σχέσεις, χωρίς κλειστοφοβία, ανοιχτοί σε νέες εμπειρίες, που δε θα πουν όχι για ταξίδια σε μέρη μακρινά. Πληροφορίες ESA.

Η παραπάνω αγγελία δεν τέθηκε έτσι βέβαια, αλλά κάλλιστα θα μπορούσε. Ξεφυλλίζοντας μια εφημερίδα το προηγούμενο Σαββατοκύριακο πήρε το μάτι μου ένα διαφορετικό άρθρο. Στην αρχή νόμιζα ότι δεν κατάλαβα καλά, μετά ότι έκανε πλάκα ο συγγραφέας. Το έψαξα όμως και στο δίκτυο και μάλλον είναι αλήθεια. Η ESA, η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος βρίσκεται σε αναζήτηση ατόμων που θα στελεχώσουν θέσεις που αφορούν το διαστημικό πρόγραμμα και θα επανδρώσουν μελλοντικές αποστολές στο… διάστημα. Νόμιζα ότι για τέτοιες θέσεις επέλεγαν άτομα από έναν στενό επιστημονικό κύκλο. Όμως εμφανίζονται πιο ανοιχτοί, αρκεί βέβαια οι υποψήφιοι να πληρούν κάποιες προϋποθέσεις που θέτουν. Εμένα πάντως με κάνει να φαντάζομαι την εξής σκηνή: έχεις πάρει μια εφημερίδα μικρών αγγελιών, την ξεφυλλίζεις ψάχνοντας για δουλειά και εκεί ανάμεσα σε αγγελίες για σερβιτόρους, pizza boys, και μοίρασμα φυλλαδίων, να διαβάσεις και μια αγγελία για αστροναύτες!!

Οι ενδιαφερόμενοι πάντως καλούνται να βιαστούν, γιατί παρόμοια καμπάνια δε γίνεται και πολύ συχνά. Η τελευταία μάλιστα έγινε το 1992!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s