Στο καλό…

Κορυφώνεται η έξοδος των Αθηναίων για το Πάσχα, τη Μεγάλη Παρασκευή, παρά την επιδείνωση του καιρού που προβλέπουν οι μετεωρολόγοι.

Κατά κύματα συνεχίζεται η έξοδος για τις ημέρες του Πάσχα, αν και οι εκδρομείς δεν θα έχουν σύμμαχο τον καιρό.

Παρά τις δυσοίωνες προβλέψεις της ΕΜΥ, που προειδοποιεί για άστατο καιρό από τη Μ. Παρασκευή έως και την Κυριακή του Πάσχα, οι εκδρομείς εγκαταλείπουν τις πόλεις για τον εορτασμό του Πάσχα.

Αυξημένη από το πρωί της Μ. Πέμπτης η κίνηση στο εθνικό οδικό δίκτυο καθώς οι εκδρομείς του Πάσχα εγκαταλείπουν την πρωτεύουσα και τις άλλες πόλεις για εξοχικούς προορισμούς.

Με όλα τα μέσα εγκαταλείπουν οι Αθηναίοι το κλεινόν άστυ και η τροχαία βρίσκεται επί ποδός για την διευκόλυνση της εξόδου.

Η Αθήνα είναι μια πόλη άσχημη και ρυπαρή, η οποία κατοικείται από ανθρώπους που ασφυκτιούν και αν μπορούσαν θα την εγκατέλειπαν οριστικά για κάποιο άλλο φιλόξενο μέρος. Αυτό, παρά τις προσπάθειες των εκάστοτε δημοτικών αρχόντων να εξαφανίσουν (ρητορικά) αυτή τη σκληρή πραγματικότητα, είναι οφθαλμοφανές σε κάθε κάτοικο ή επισκέπτη της πόλης. Αποτυπώνεται όμως ξεκάθαρα και στην έρευνα που διεξήγαγε η Public Issue για την «Κ» και αφορά τον τρόπο με τον οποίο βλέπουν οι κάτοικοι της Αθήνας, την πόλη τους. Οι Αθηναίοι δεν αγαπούν την Αθήνα, κάτι το οποίο η πρωτεύουσα φαίνεται ότι ανταποδίδει. Οι περισσότεροι (65%) θα έφευγαν από την Αθήνα προκειμένου να ζήσουν σε άλλη πόλη, είναι δυσαρεστημένοι και βλέπουν την ποιότητα της ζωής τους μέρα με τη μέρα να υποβαθμίζεται.

Ίσως το πιο χρήσιμο πράγμα που μπορούν να κάνουν για αυτή την πόλη τελικά…!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s