Αχ αυτή η Κηφισίας…

Επίγεια κόλαση (ορισμός 127): Κολλημένος σε ώρα αιχμής στην Κηφισίας, στριμωγμένος κάπου στο πίσω μέρος του 550, χωρίς mp3player και ένα μωρό να κάνει ασκήσεις κακοφωνίας στο βάθος!

Επόμενη στάση, Σκαλάκια. Next stop

– Τι είπε; Σκατάκια;

– Νομίζω εννοούσε Σκαλάκια.

– Κηφισιά πότε φτάνουμε;

– Έτσι όπως το βλέπω, σε κανά δυο μέρες…

 

Advertisements

8 responses to “Αχ αυτή η Κηφισίας…

 1. sbouboux

  Δες το από τη θετική του μεριά, ότι θα μπορούσε να είναι και χειρότερα. Με 40+ βαθμούς έξω και χωρίς κλιματισμό μέσα στο λεωφορείο!

 2. Τότε δεν υπήρχε περίπτωση να έγραφα το συγκεκριμένο post, εκτός αν πιάνει wifi 10 μέτρα κάτω από τη γη!!!

 3. Τι να πούμε και εμείς στη Θεσσαλονίκη… Που έχουμε μόνο τα αστικά για τις μετακινήσεις μας…Βέβαια θα μου πείτε ότι οι αποστάσεις είναι πολύ μικρότερες… και θα συμφωνήσω… αλλά πραγματικά δεν μπορείτε να φανταστείτε τι χάλι επικρατεί μέσα στα αστικά ειδικά ώρες αιχμής…Και η Θεσσαλονίκη πάει να γίνει σαν την Αθήνα… Αποστάσεις δεκαπέντε λεπτών πάνε γα γίνουν 45 λεπτών… Παιδιά, σιγά – σιγά όλοι ποδηλατάκι… Απλά προσοχή!!!!

 4. sbouboux

  Το φαντάζομαι το χάλι που λες. Όπως στην Πάτρα κάθε μέρα στα λεωφορεία που πάνε πανεπιστήμιο είναι όλοι σα σαρδέλες μέσα! Δε νομίζω πάντως ότι η λύση για τα προβλήματα είναι τα ποδήλατα. Το θέμα είναι η ύπαρξη δικτύου Μέσων Μαζικής Μεταφοράς. Ε θα γίνει και το μετρό εκεί στη Θεσσαλονίκη, κάπως θα φτιάξουν το πράγματα, πιστεύω. Υπομονή μέχρι το 2012 που θα ολοκληρωθούν οι εργασίες…

 5. Ηρώ, χωρίς πλάκα, το σκέφτομαι πολύ σοβαρά το ποδήλατο. Φυσικά δεν είναι λύση για μεγάλες αποστάσεις αλλά σε απαλλάσει από πολλά προβλάματα, όχι μόνο το κυκλοφοριακό.
  Δεν ξέρω αν η λύση είναι περισσότερα ΜΜΜ, εδώ στην Αθήνα που υπάρχει το καλύτερο και το φθηνότερο δίκτυο ΜΜΜ και πάλι δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες των κατοίκων. Κάθε δύκτιο ΜΜΜ δυστυχώς μπορεί μόνο να τρέχει πίσω από τις ραγδαία αυξανόμενες ανάγκες των πολιτών. Δεν τις προβλέπει. Γι’ αυτό φοβάμαι και στη Θεσσαλονίκη, όταν γίνει το μετρό μπορεί να είναι αργά.
  Το πρόβλημα είναι πως γινόμαστε πολλοί! Πάρα πολλοί για να χωράμε σε μια πόλη χωρίς να κάνουμε κόλαση τις ζωές των άλλων. Περισσότερα ΜΜΜ θα σημαίνει και περισσότερα προβλήματα αν ταυτόχρονα δεν περιοριστεί η χρήση ΙΧ. Και πως θα περιοριστεί η χρήση ΙΧ αν όχι με αυστηρά περιοριστικά μέτρα; Διόδια, απογόρευση κυκλοφορίας στο κέντρο κτλ.
  Δυστυχώς οι πόλεις μας (κυρίως η Αθήνα και η Πάτρα που ξέρω) δεν έχουν σχεδιαστεί αρχικά (αν έχουν σχεδιαστεί καθόλου) για να τα βγάλλουν πέρα με τόσο πληθυσμό.
  Ουφ, με αυτές τις απαισιόδοξες σκέψεις, πάω να πάρω το λεωφορείο για το σπίτι…

 6. sbouboux

  Σίγουρα χρειάζονται και άλλα πρόσθετα μέτρα που αφορούν τα ΙΧ. Άλλωστε ο υπάρχων δακτύλιος είναι ένα μέτρο που μάλλον έχει ξεπεραστεί. Είναι πιθανό σήμερα μια οικογένεια να έχει δύο αυτοκίνητα, το ένα μονο και το άλλο ζυγό οπότε. Και όχι μόνο, άλλο να μπαίνεις στο κέντρο με το 500άκι της φίατ και άλλο με ένα με μέγεθος 3 επί το 500άκι…
  Αλλά και η συνειδητοποίηση για τη λιγότερη χρήση ΙΧ νομίζω ότι απαιτεί χρόνο. Όταν εκλαμβάνουμε το αυτοκίνητο ως προέκταση του εαυτού μας, είναι δύσκολο να το παρκάρουμε στην άκρη για τις εντός πόλης μετακινήσεις.

  Λες ότι:
  “Δυστυχώς οι πόλεις μας (κυρίως η Αθήνα και η Πάτρα που ξέρω) δεν έχουν σχεδιαστεί αρχικά (αν έχουν σχεδιαστεί καθόλου) για να τα βγάλλουν πέρα με τόσο πληθυσμό.”

  ….έχω να προτείνω λοιπόν ευθανασία για έναν αριθμό ατόμων έτσι ώστε να αραιώσουμε λιγάκι! 🙂

 7. Δείξε μας το δρόμο μεγάλε γκουρού… κάνε την αρχή κι εμείς ερχόμαστε!!!

 8. sbouboux

  Λοιπόν θα βάλουμε ένα λεωφορείο που θα έχει εξωτερικά διαφημίσεις, για να μη βλέπουν οι απέξω τι γίνεται μέσα. Μια φορά την ημέρα θα ξεκινάει και ένα διαφορετικό δρομολόγιο. Όταν το λεωφορείο γεμίσει με κόσμο, τότε το νούμερο που έχει στην ταμπέλα θα σβήνει και θα δείχνει ότι είναι εκτός υπηρεσίας. Όσοι είναι μέσα δε θα τους ξαναδεί κανένας! Έτσι θα λύσουμε το πρόβλημα της πολυκοσμίας στις μεγαλουπόλεις και το κυκλοφοριακό (μη σου πω και το ασφαλιστικό!)!
  (Άντε όλα εγώ πρέπει να τα σκέφτομαι σε αυτή τη χώρα! :)) )

  Υ.Γ. θα μπορούσε να είναι και σενάριο από θρίλερ αυτό!!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s