Βράδυ Κυριακής..

Βράδυ Κυριακής. Οι ποδοσφαιρόφιλοι μόλις έχουν επιστρέψει σπίτι μετά το γήπεδο και τις μπύρες. Αλλά για αυτούς η αγωνιστική ημέρα δεν έχει τελειώσει. Θα ανοίξουν την τηλεόραση για το κυρίως πιάτο, την ουσία, την πραγματική τους αγωνία. Την πραγματική τους δόση που αν δεν την πάρουν δε θα πέσουν ήσυχοι για ύπνο.

Αδικήθηκε η ομάδα τους; Πόσα πέναλτι έπρεπε να είχε πάρει; Πόσες κόκκινες και πόσες κίτρινες έπρεπε να δείξει ο διαιτητής στον αντίπαλο; Πόσα πλάγια δόθηκαν ανάποδα; Πόσες καθυστερήσεις κρατήθηκαν;

Και για όλες αυτές τις έγνοιες τους θα βρουν την παρηγοριά στην αγαπημένη τους εκπομπή. Εκεί όπου θα δουν και θα ξαναδούν από 50 διαφορετικές λήψεις (Χ10 φορές την κάθε μια) την κάθε αμφισβητούμενη φάση. Όπου η κάμερα θα ζουμάρει τόσο πολύ μέχρι σημείου να πιτσιλίζουν το σαλόνι σταγόνες από τον ιδρώτα του αντιπάλου και να μυρίζεις την ιδρωμένη κάλτσα του ποδιού που βλέπεις στην τηλεόραση. Και βέβαια όλα αυτά υπό το σχολιασμό «έγκριτου» πρώην διαιτητή (που ένας θεός ξέρει τι έκανε όταν αυτός είχε σφυρίχτρα στο στόμα), από τα χείλη του οποίου κρέμονται όλοι οι καναπεδόπληκτοι ποδοσφαιρόφιλοι.

Αυτός θα τους βγάλει από τη δύσκολη θέση αν τους πει αυτό που περιμένουν γεμάτοι αγωνία να ακούσουν. Τι; Ότι η ομάδα τους αδικήθηκε.

Και έτσι την άλλη μέρα στη δουλειά στο πανεπιστήμιο, στο σχολείο, στο καφενείο θα έχουν κάτι να αντιπαραθέσουν στην καζούρα. Τα δέκα πέναλτι, τις 25 κίτρινες και τις 10 κόκκινες, τα 50 ανάποδα πλάγια και τα 25 offside που σφυρίχτηκαν λανθασμένα, σύμφωνα πάντα με τη γνώμη του τηλεσχολιαστή πρώην διαιτητή και νυν τηλεδιαιτητή.

Το είπε ο τάδε στην εκπομπή.

Και η βαρυσήμαντη άποψη του ειδικού θα ειπωθεί και θα ξαναειπωθεί, θα γραφτεί σε κάθε φυλλάδα και θα ξαναδιαβαστεί. Λες και όλοι αυτοί οι καναπεδόπληκτοι δεν έχουν ματάκια, δεν έχουν δική τους άποψη για αυτό που βλέπουν. Πρέπει κάποιος να τους τη βάλει στον εγκέφαλο. Ή καλύτερα πρέπει να τους πει αυτό που θέλουν να ακούσουν.

Αλλά είπαμε, το είπε ο τάδε. Και αφού το είπε ο τάδε έτσι θα είναι.

Advertisements

2 responses to “Βράδυ Κυριακής..

  1. Γεννημένοι Αδικημένοι!!!!

    Πάντως ρε συ, Καρπετόπουλος Φινοκαλιώτης καλά δε τα λένε; Ή η ιδέα μου είναι;

  2. sbouboux

    Δεν ξέρω, δεν παρακολουθώ. Πάντως είχε τύχει μια φορά ένας από αυτούς του μεγάλους να αναλύει φάσεις. Άλλο να βλέπεις στην τηλεόραση και άλλο να σου λέει αυτός. Ε από εκείνη την ημέρα δεν ξαναπαρακολούθησα. Ποτέ δεν ήμουν και φαν, απλά τώρα ούτε να χαζέψω δεν κάθομαι. Η διαιτητολαγνεία ποτέ δε μου άρεσε έτσι και αλλιώς.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s