Η Μακεδονία και οι νονοί της

Λέτε να έχουμε βαφτίσια; 15 χρόνια τώρα οι νονοί τσακώνονται για το όνομα, αυτό δεν έχει ξαναγίνει, το νεογνό μεγάλωσε και δεν έχει ανάγκη πια ούτε από νονούς, ούτε από βαφτίσια. Στο διάολο όλοι τους! Το βάφτισε η πιάτσα, όπως κάνει με όλους, και όλοι πια γνωρίζουν το όνομά του. Οι νονοί συνεχίζουν να τσακώνονται, μάχη χαρακωμάτων και όπισθεν ολοταχώς, η ιστορική άγνοια (βλέπε ιστορική ευαισθησία) και η εγκεφαλική βλακεία οδηγούν πάντα σε μάχες χαμένες πριν καν ξεκινήσουν, για εσωτερική κατανάλωση, είναι θέμα τιμής πια λένε, βαφτίστε λοιπόν, βαφτίστε, κι όταν ξυπνήσετε από τον εθνικό σας λήθαργο, τρέξτε να προλάβετε τους υπόλοιπους, αν σας βαστάνε τα πόδια σας ακόμα…

Advertisements

One response to “Η Μακεδονία και οι νονοί της

  1. sbouboux

    και θα μπορούσε να είχε τελειώσει το θέμα από το ’92-’93, αλλά οι ονομασίες που ακούγονταν τότε μας ξίνιζαν. η αλήθεια είναι ότι δε μπορούμε να απαγορέψουμε σε κανέναν να χρησιμοποιήσει αυτό το όνομα, ειδικά όταν τα γεωγραφικά όρια της περιοχής της Μακεδονίας είναι πολύ ευρύτερα από αυτά που περιλαμβάνονται στα σημερινά σύνορα της Ελλάδας. Εδώ είναι Βαλκάνια και τίποτα δεν είναι ευδιάκριτο. Βέβαια και η άλλη πλευρά με τη σειρά της δε θα πρέπει να επιχειρεί να κατασκευάσει ιστορία. Γιατί κακά τα ψέμματα αυτό θέλουν και οι βόρειο γείτονες, ένδοξους προγόνους..

    Υ.Γ.: Γιατί ρε τόλμησες να παίξεις με την εικόνα του Παπαθεμελή; Όταν θα ορθώσει ανάστημα κακομοίρη μου θα τρέχεις να κρυφτείς..

    Υ.Γ.2: γιατί δεν υιοθετούν το όνομα που λέει ο Λιακόπουλος; Να ορίστε το Βαρντάσκα μια χαρά όνομα είναι! Άντε μη σκάσουν μύτη οι Ελ και τους στείλουν από εκεί που ήρθαν!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s