Αναζητώντας καβγάδες…

Μετά το ’81 του χθεσινοβραδινού αγώνα Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού και ενώ είχε γίνει το 4-0, σκεφτόμουν να έκανα ένα post σήμερα βάζοντας τα πρωτοσέλιδα Δευτέρας και Τρίτης των «πράσινων» εφημερίδων και το γκολ του Νούνιεζ να ακολουθεί, χωρίς άλλα λόγια. Άντε να έγραφα και κάτι για τον θλιμμένο φίλαθλο του παναθηναϊκού που καθόταν μπροστά μου. Αυτό όμως μέχρι τη στιγμή που ο Κάκος σφύριξε τη λήξη. Γιατί λίγο μετά το μόνο που σκεφτόμουν είναι το πόση μαλακία χωράει σε έναν ανθρώπινο εγκέφαλο.

Σε καφετέρια κοντά στην Τριών Ναυάρχων, στην Πάτρα, χθες το βράδυ έχουν περάσει λίγα δευτερόλεπτα από τη λήξη του παιχνιδιού όταν έξω από την πόρτα του μαγαζιού πέφτουν αρκετές ψιλές. Στην αρχή νόμιζα ότι απλώς κάποιος λογόφερε και κατέληξαν σε αψιμαχίες. Μια απόπειρα όμως να βγεις έξω για να καταλάβεις τι έγινε, και βρίσκεσαι μπροστά σε είκοσι – εικοσιπέντε άτομα που εμφανίστηκαν από το πουθενά, αρκετοί από τους οποίους έχουν φορέσει κράνη και κουκούλες. Και μερικοί από αυτούς να έχουν βάλει στη μέση ένα παιδί που ήταν στο μαγαζί και να του ρίχνουν με αντικείμενα όπως εκείνες οι σιδερένιες κλειδαριές που βάζουν στα μηχανάκια. Η όλη φάση δεν κράτησε ούτε ένα λεπτό, και το μπουλούκι που ζήταγε καβγάδες εξαφανίστηκε σε κάποιο από τα στενά της περιοχής.

Στην αρχή νόμιζα ότι ήταν καβγάς ανάμεσα σε κάποια άτομα που γνωρίζονταν και είχαν προκαλέσει ο ένας τον άλλο. Όμως εκεί που καθόμουν και παρακολουθούσα το παιχνίδι δεν έβλεπα τι έγινε ακριβώς πίσω μου. Σε μια παρέα που ήμασταν καμιά δεκαριά άτομα, αρκετοί ήταν φίλοι ή γνωστοί φίλου και συνεχώς έρχονταν και άλλοι. Αφού τελείωσε λοιπόν η όλη ιστορία και προσπαθούσα να καταλάβω τι συνέβη, έμαθα ότι αυτός που πλάκωσαν ήταν ένα παιδί που καθόταν στην παρέα και που είχε έρθει στα μέσα του δευτέρου ημιχρόνου, και για αυτό δεν τον είχα προσέξει. Λίγο πριν τελειώσει το παιχνίδι όμως, στην καφετέρια μπήκαν και δύο – τρεις, άγνωστοι προς τουλάχιστον όσους ήμασταν στην παρέα. Οι συγκεκριμένοι λοιπόν «έκοβαν» κίνηση, όπως αποδείχτηκε. Μπορώ να πω με σιγουριά τώρα ότι αναζητούσαν ένα υποψήφιο θύμα για να ξεσπάσουν. Και ως αφορμή φυσικά ήταν ο αγώνας. Ένας αγώνας Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού σίγουρα φέρνει και την ανάλογη καζούρα μεταξύ των φιλάθλων των δύο ομάδων. Έτσι λοιπόν όπως σε κάθε ανάλογο παιχνίδι, πάντα η μια πλευρά «τη λέει» στον ηττημένο. Οι φυσιολογικοί άνθρωποι βέβαια το κάνουν αστειευόμενοι, απλώς για χαβαλέ. Βλέπουν έναν αγώνα γιατί χαίρονται το ποδόσφαιρο. Χαίρονται το άθλημα. Αυτός όμως που έχει κάλο στον εγκέφαλο και που στην πραγματικότητα δεν του καίγεται καρφί για το ίδιο το άθλημα, αναζητά να πάρει εκδίκηση. Και έτσι με κάτι ασήμαντο, στάμπαραν ένα παιδί και από την πόρτα όπου ήταν το τράβηξαν ουσιαστικά στη μέση του δρόμου. Εκεί όπου εμφανίστηκαν, αρκετά συντονισμένα, και οι είκοσι – εικοσιπέντε που φρόντισαν να ρίξουν από μια ψιλή ο καθένας.

Το πιο σημαντικό στο όλο γεγονός είναι ότι αυτός που τελικά βάρεσαν (δυο ψιλές έφαγε και ο φίλος του) ήταν απλώς ένα τυχαίο άτομο που δεν γνώριζε κανέναν τους, και που είχε μπει στην καφετέρια λίγα λεπτά πριν. Ακόμα καλύτερα το παιδί δεν ασχολείται και πολύ με το ποδόσφαιρο (αν και αυτό δεν έχει σημασία)… Και στη θέση του θα μπορούσε να ήταν ο οποιοσδήποτε. Κάποιος άλλος από την παρέα, από την καφετέρια ή ακόμα και εγώ, αν οι τύποι είχαν μπει από τη διπλανή πόρτα. Πάλι καλά πάντως που τι γλίτωσε με ένα μαυρισμένο μάτι, μια ανοιγμένη μύτη, γδαρσίματα στο χέρι και χτυπήματα στο κεφάλι…

 Υ. Γ.: Μεγάλο κατόρθωμα πάντως τόσα άτομα να την πέφτουν στον πρώτο ανίδεο που βρήκαν μπροστά τους…

Advertisements

2 responses to “Αναζητώντας καβγάδες…

  1. Pingback: Sport » Blog Archive » Αναζητώντας καβγάδες…

  2. Ν’ αντέξει κανείς μπορεί πόσες ψιλές/
    πριν κι εκείνου το μυαλό γίνει πουρές;

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s