Mediocraty

Σκηνή 1η: ΝΕΤ Σάββατο 1:00 π.μ.

Αϋπνίες. Αυτές είναι κυρίως ο λόγος που δεν έχω χάσει εκπομπή για εκπομπή της Βίκης Φλέσσα στη ΝΕΤ. Σήμερα τα ξημερώματα, Στα Άκρα, φιλοξενούνταν η Μαριέττα Γιαννάκου. Ένιωσα ειλικρινά συγκίνηση μα και ντροπή. Συγκίνηση γιατί είναι πλέον σχεδόν ηρωικό να μιλάς τη φωνή της λογικής σε μια χώρα που κουμάντο κάνουν μερικοί καυλωμένοι ηλίθιοι που “τυχαίνει” (ας γελάσω) να γράφουν καλά στο γυαλί. Και ντροπή που τελικά οι απόπειρες για σοβαρές αλλαγές στην πολιτική σημαίνουν αυτοθυσία. (Φαντάσου να έκανε πράγματι ριζικές αλλαγές τι είχε να γίνει) Βαρέθηκα αυτούς του μιντιόδουλους χέστες που κυβερνάνε…

Σκηνή 2η: MEGA Σάββατο 9:00 π.μ.

Η Σοφία με ξύπνησε νωρίς, κι ανοίγοντας τη tv (αχ αυτές οι κακές συνήθειες) έπεσε πάνω στο Πάγκαλο στο MEGA Σαββατοκύριακο να λέει πως στο αξιοσέβαστο και πάντα καλοπροαίρετο Βήμα προσπαθούν να χειραγωγήσουν τη κοινή γνώμη. Σιγά τα νέα θα μου πεις, και τα μωρά δε τα φέρνει ο πελαργός. Ας ξεπεράσω το γεγονός ότι στο ΠΑΣΟΚ (του Γ.Α.Π.) τώρα που έπαψε να τους συμφέρει αυτό το αλλησβερίσι με τα media το θυμήθηκαν να τους καταγγήλουν. Αυτό που ειλικρινά με σόκαρε είναι η λυσσασμένη (αν δεν το είδατε, δεν μπορείτε να φανταστείτε) αντίδραση των κύριων Μανώλη Αναγνωστάκη και Ιορδάνη Χασαπόπουλο που προσπαθούσαν να βγάλουν τρελό το Πάγκαλο (άκου τώρα), λες και τους έβρισε το πατέρα ενα πράγμα, του οποίου το αυτί φυσικά δεν ίδρωνε – αντίθετα φαινόταν να την είχε καταβρεί. Με το μαλακό ρε παίδες, σας βλέπουν…

Advertisements

3 responses to “Mediocraty

 1. δες τε και το άρθρο μου Μεταρρύθμιση ΙΙ- Το Αδιέξοδο της Παιδείας
  στο http://www.sotiris-koukios.blogspot.com

 2. Το άρθρο σου είναι πολύ καλό, λογικό, με επιχειρήματα… Έχω διαβάσει πάρα πολλά που στις βασικές αρχές συμφωνούν μαζί σου. Κι αυτό με χώνει ακόμα περισσότερο στο βάλτο της μελαγχολίας και τις απαισιοδοξίας…

  Γιατί δεν έχουν σημασία τα επιχειρήματα και η κοινή λογική. Αυτά έχουν (σχεδόν) πεθάνει, και η μη επανεκλογή της Γιαννάκου καθώς και η συστηματική απαξίωση του έργου της (λες και ήταν από άλλο κόμμα αυτή) είναι η συμβολική απεικόνιση του ότι έχουμε πάψει να σκεφτόμαστε.

  Γιατί όλοι αυτοί που κλείνουν τις σχολές, κατεβαίνουν στους δρόμους και αντιδρούν με κάθε αθέμιτο μέσο που μπορούν να χρησιμοποιήσουν πολύ απλά δεν ξέρουν τη τύφλα τους. Και το χειτρότερο – δεν τους ενδιαφέρει.

  Υπάρχει μια μικρή (ή τουλάχιστον με μικρή δύναμη παρέμβασης) ομάδα πανεπιστημιακών, φοιτητών και πολιτών που θέλουν κι έχουν πραγματικά ανάγκη μια καλύτερη Παιδεία, όχι στα λόγια, αλλά με συγκεκριμένους όρους και προσπαθούν με επιχειρήματα, διάλογο, συμφωνίες και διαφωνίες να προτείνουν μια αλλαγή.

  Η μεγάλη μάζα όμως, που δυστυχώς (όσο αντιδημοκρατικό κι αν ακούγεται) χειραγωγείται σε μεγάλο βαθμό από μέσα και πολιτικές εξουσίες απλά αδιαφορεί για την ουσία. Θέλει πτυχίο (ακόμα και χωρίς διεθνές αντίκρισμα), δουλειά στο δημόσιο, έχει δικαιώματα χωρίς να έχει υποχρεώσεις και μπλα μπλα μπλα, το ξέρεις το κατεβατό.

  Τώρα πες μου, ποιος σκατά ενδιαφέρεται για τα επιχειρήματα; Μπορείς να αλλάξεις τη νοοτροπία ενός ολόκληρου λαού με τη λογική; (είμαι αφοριστικός αλλά γενικά πολύ απογοητευμένος)

 3. sbouboux

  Πάντως η αντιπαράθεση στα πανεπιστήμια δημιουργήθηκε γιατί και οι δύο πλευρές κοιτούσαν το είδωλό τους στον καθρέπτη και κατέληγαν στο ότι συμφωνούσαν με τον εαυτό τους. Τους περασμένους μήνες ήταν που απογοητεύτηκα πλήρως από πολιτικούς, από πανεπιστημιακούς και από συμφοιτητές που έδειχναν ο καθένας στον κόσμο του. Ο καθένας καλούσε σε διάλογο, όμως στην πραγματικότητα ήθελε να πει το μονόλογό του. Δεν ξέρω ποιός πραγματικά ενδιαφέρετε για την παιδεία, αλλά αυτό που μου έμεινε είναι ότι πολλά από τα άτομα που πρωταγωνίστησαν την περίοδο των καταλήψεων δεν κόπτονταν για το θέμα. Ο καθένας κοίταζε την πάρτη του και το πως θα ωφεληθεί από την κατάσταση, από όποια μεριά και αν βρισκόταν…

  Η Γιαννάκου πάντως δε βγήκε γιατί δεν την ψήφισαν οι δικοί της, αυτοί που στήριζαν ότι έλεγε. Οι υπόλοιποι έτσι κι αλλιώς δε θα ψήφιζαν ΝΔ.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s