Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε…

Μερικές μέρες πριν τις εκογές και όλο περισσότερο δεχόμαστε ισχυρές δόσεις πολιτικών. Δοκιμάζουν τις αντοχές μας επί καθημερινής βάσης. Ας έχουμε υπόψη μας μεριά λόγια όπως τα παρακάτω…

“Ο πολιτικός λόγος γίνεται όλο και περισσότερο σκόπιμη μεθοδευμένη λεκτική οργάνωση της ανακρίβειας. Έτσι η ανακρίβεια από αδυναμία έγινε δύναμη και η κοινή γνώμη έγινε αντικείμενο χειρισμών” (Δημήτρης Τσάτσος)

“Το ψέμα έχει πολύ ισχυρούς συμμάχους, με πρώτη την πολιτική. Αυτή ξέρει να το αξιοποιεί και να το περιβάλλει με το μανδύα των καλών προθέσεων.” (Άλμπερτ Αινστάιν)

“Ολόκληρη η πολιτική θα άλλαζε συνθέμελα αν και μόνο το γεγονός της υπόσχεσης θεωρούνταν από όλο τον κόσμο ανυπόφορο και ανεπίτρεπτο.” (Πολ Βαλερί)

“Ομολογούμε συνήθως τα μικρά μας ελαττώματα μόνο και μόνο για πείσουμε τους άλλους πως δε διαθέτουμε μεγάλα.” (Βίκτωρ Ουγκο)

“Το να λέμε όχι είναι το πιο δύσκολο πράγμα στον σύγχρονο κόσμο, που γίνεται κόσμος της ομοιομορφίας. Αυτό που μας ζητούν σήμερα πάνω από όλα είναι να επιδοκιμάζουμε.” (Οκτάβιο Παζ)

“Νέος θα πει να επιχειρείς να γκρεμίσεις τον κόσμο και να έχεις το θράσος να θες να οικοδομήσεις καινούριο, καλύτερο…” (Νίκος Καζαντζάκης)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s