Αποστολή Καναδικό Μπέικον…

200px-canadian_bacon.jpg
Εντελώς τυχαία, όπως και άλλα πράγματα τελευταία, πέτυχα την ταινία Κίνδυνος από το Βορρά (Canadian Bacon). Νομίζω ότι σου δείχνει χαρακτηριστικά πως ένα κράτος σαν τις Η.Π.Α. διαμορφώνει την πολιτική του. Με αρκετά απλοϊκό τρόπο μεν, αλλά αυτό που θέλει να περάσει η ταινία το καταφέρνει.
Ξεκινάει από τη δεινή θέση στην οποία βρίσκεται ο πρόεδρος των Η.Π.Α. και την προσπάθειά του να βρει εχθρό… Όταν διαπιστώνει ότι οι Ρώσοι πλέον έχουν αποκτήσει άλλα ενδιαφέροντα, βρίσκει τον ιδανικό αντίπαλο στη σημαία του… Καναδά! Από εκεί και πέρα ξεκινάει μια προσπάθεια εθνικής αποχαύνωσης με σκοπό να πειστεί ο μέσος αμερικάνος ότι οι γείτονες από το Βορρά Καναδοί δεν είναι όπως νόμιζε. Σιγά σιγά αποκαλύπτεται μέσω των καναλιών το μυστικό σχέδιο που έχει τεθεί σε εφαρμογή με σκοπό να καταλάβουν τα εδάφη της αστερόεσσας.
Πάνω από όλα μιλάμε για κωμωδία και έτσι ακολουθεί ένα ξέσκισμα της αμερικάνικης εξωτερικής πολιτικής και της κοινωνίας γενικότερα.
Ο «ήρωας» Μπαντ Μπούμερ, που αντιπροσωπεύει το μέσο αμερικάνο, σερίφης σε μια μικρή πόλη στα σύνορα Η.Π.Α. – Καναδά, έχει πειστεί για το μεγάλο κίνδυνο που διατρέχει η χώρα του. Έτσι αναλαμβάνει δράση μαζί με μερικούς άλλους ενάντια στους διαβολικούς Καναδούς. Στους Καναδούς που δεν έχουν ιδέα του τι γίνεται. Ενώ ο απελπισμένος πρόεδρος που απλώς προσπαθεί να αυξήσει τη δημοτικότητά του, κάλλιστα θα μπορούσε να είναι οποιοσδήποτε από τους προέδρους που έχουμε γνωρίσει.
Αν την πετύχετε πουθενά πάντως δείτε τη, έχει φάση…

Υ.Γ.: Τώρα μόλις το βρήκα σε μια αναζήτηση που έκανα στο ίντερνετ σχετικά με την ταινία. Για μαντέψτε ποιος αμερικάνος την σκηνοθέτησε; Μπορεί να το έχετε υποψιαστεί… Ο Μαικλ Μουρ είναι.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s